Közösségi csomagszállítás

Pickitapp

Pickitapp

Biztonságos?

2016. január 19. - jamstein

albino.jpg

 

Ha még csak most ismerkedsz a közösségi futárszolgáltatással, biztosan ez az első kérdésed.

Igen, az.

Elmondjuk, miért az és miért máshogy biztonságos, mint azt megszokhattad a „hagyományos” szolgáltatásoknál.
A közösségi gazdaság nemcsak egy divatos hívószó – bár kétségtelenül az is. A közösségi szolgáltatások jellemzője, hogy a közösség tagjai egymást minősítik, ezzel védve a szolgáltatást minden ártó tényezővel, a szolgáltatást igazságtalanul kihasználó szereplővel szemben. Tehát, ha megbízol a kommentelőkben tévé- vagy mobiltelefon vásárlás előtt – százezres nagyságrendű döntést meghozva – akkor a közösségi futárokban is bízhatsz, legalábbis kevesebbet kockáztatsz.

Nyilván ettől a mondattól még nem ereszkedett a pulzusod a pihenőfázisban lévő sprinterek szintjére, ezért a következőkben pontokba szedjük, mit teszünk azért, hogy Neked biztonságos szolgáltatást nyújtsunk:

  • A rendszerbe bevitt adatokat a lehető legbiztosabb módon tároljuk
  • A futároknak és a csomagküldőknek is lehetőséget biztosítunk, hogy igazolják személyazonosságukat okmányaik feltöltésével. Reklamáció, jogvita esetén tehát nem egy ismeretlent keresgélsz, hogy adja vissza a csomagod.
  • A feltöltött okmányokat gondos szerkesztők nézik át, mielőtt a felhasználó adatlapján megjelenne az adatok ellenőrizve opció, tehát lehetőséged van „leigazolt” futárral küldeni küldeményedet.
  • A felhasználói értékelések azonnal megjelennek az oldalon. Csak azokat az értékeléseket távolítjuk el, amik megsértik a Pickitapp szabályzatát, gyűlölködő, személyeskedő megjegyzést tartalmaznak.
  • Szerkesztőink folyamatosan figyelnek, így szűrjük ki az irreális ajánlatokat az oldalról
  • A küldemény kifizetésekor biztonsági kódot kapsz, amit a címzetthez kell eljuttatnod. A futár csak ennek a kódnak a birtokában jut a fuvardíjhoz, így ha nem valósult meg a szállítás, visszakérheted a viteldíjat. (némi adminisztrációs költséggel azért ilyenkor számolni kell)


Neked tehát nem kell mást tenned, mint a futár kiválasztásakor élni a fenti biztonsági intézkedések nyújtotta lehetőségekkel, ezzel emelve saját küldeményed biztonságát. Ez sokkal felelősségteljesebb és vidámabb érzés, mint beikszelni a „kérek biztosítás” opciót postán, csomagfeladáskor, ráadásul nem kerül egy filléredbe sem.

Ha ezzel meggyőztünk, regisztrálj!

Ha még bizonytalan vagy, olvasd el a többi posztot is!

 

(kép forrása: findagrave.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://pickitapp.blog.hu/api/trackback/id/tr578286116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása